Page content

Angst voor spinnen test

Angst voor spinnen test

Test hier in welke mate je angst voor spinnen (arachnofobie/spinnenfobie) hebt.

Beantwoord de zeven vragen met ja of nee.
Onder de vragen kan je de uitslag bekijken.

De angst voor spinnen (arachnofobie) test

  1. Vermijd je zoveel mogelijk ruimtes waar spinnen zich zouden kunnen bevinden? Zoals bijvoorbeeld de kelder,vliering, stalling of balkon?
  2. Als je in huis een spin tegenkomt, durf je deze dan zelf NIET weg te halen bijv. met behulp een beker, glas of stuk papier?
  3. Je maakt erg vaak schoon in huis om ervoor te zorgen dat geen spinnen in je woning
  4. Je kijkt bepaalde TV programma’s niet omdat er spinnen in voor kunnen komen (bijv dierendocumentaires of Fear Factor)
  5. Je houdt niet van tuinieren of ander hobby’s waar je mogelijke spinnen tegen kunt komen.
  6. Je leven wordt ernstig beperkt door je angst voor spinnen. Je gaat niet op vakantie naar gebieden waar je spinnen kunt tegenkomen en je gaat ook niet in een tentje op vakantie.
  7. Je zet geen stap in de ruimte waar je zojuist een spin bent tegengekomen, totdat je zelf hebt gezien dat iemand anders de spin heeft weggehaald of de spin gedood heeft.

 

Angst voor spinnen test uitslag berekenen

Heb je in de angst voor spinnen test één vraag met ja beantwoord? Dan kan sprake zijn van zeer milde spinnenfobie.

Heb je in de angst voor spinnen test 3 vragen met ja beantwoord dan is het zeer waarschijnlijk dat je een milde spinnenfobie hebt.

Heb je meer vragen met ja beantwoord dan heb je hoogstwaarschijnlijk ernstige spinnenfobie/arachnofobie.

Je weet uiteraard wel of je angst voor spinnen hebt. Het is wel goed om te kijken in welke mate de spinnenangst je leven beperkt.

Soms is de angst voor spinnen lastig, maar er is mee te leven. Er zijn echter ook gevallen waar de angst dermate sterk is dat je leven ernstig beperkt wordt. Je gaat bijv niet op vakantie. Je kan je droomhuis niet kopen aangezien er een grote kelderkast is, waar vaak spinnen zitten.

Comment Section

2 reacties op “Angst voor spinnen test


Door Mandy op 20 juni 2019

Ik heb op alles ja beantwoord. Ik ben er altijd mee bezig. Mn bank staat van de muur af kijk constant om me heen, haal iedere avond mn dekbed omhoog. Durf vaak niet onder afdakjes te staan of tegen de muur. Heb altijd mn voeten van de grond als ik zit. En ga zo maar door.


Plaats een reactie


*